TEDxHelsinkiUniversity


Tapahtuman tiedot
Tapahtuma
Missä kävit?

Gloria

Kuka järjesti?

Helsingin Yliopiston tohtoriopiskelijat


Sisältö ja ajatukset
Mitä aiheita käsiteltiin?

kulttuuria, aikakautta, ihmisyyttä, ruokateknologiaa, tulevaisuutta

Millaisia ideoita, ajatuksia ja huomioita sinussa syntyi? Miten hyödyit?

Tapahtuma herätti ajatuksia omasta roolistaan yhteiskunnassa. Siitä kuinka moninainen ihminen on ja emme hyödynnä kaikkea potentiaaliamme. Tieteilijät ja "tavalliset ihmiset" tulisivat kohdata useammin. Tapahtuma antoi näkökulmaa omalle maailmankuvalle.

Arviointi (1-5)
5

Perjantaina 26.05 järjestettiin TEDx -tapahtuma Helsingissä. Tapahtuman teemana oli: Keitä me olemme - Who are we. Kysymystä käsiteltiin useammalta kannalta, niin kulttuurin kuin yksilön kautta. Puheenvuoroja oli useamman tieteenalan osalta. Samoin tapahtumassa esiteltiin TEDx talk- videoita, aiheeseen sopivia aiempia puheita.

Mielenkiintoiseksi konseptin tekee se, että jokaisella puhujalla on 20 - 30 minuuttia aiheensa esittelyyn. Puhetta ei rajoiteta vaan henkilö saa tuoda näkemyksensä millä tahansa tavalla esille. TEDx HelsinkiUniversity:ssa käsiteltiin alkuperäämme solujen ja tarinoiden tasolla. Kuulimme puheenvuoron Kalevalasta ja solujemme alkuperästä. Maun ja aistiemme tärkeydestä ruokaa syödessämme. Mielenkiintoisimpana tapahtuman lopetti puheenvuoro ruokamme tulevaisuudesta. Puhujana, Lauri Reuter, joka toimii tutkijana VTT:llä. Hän esitteli tulevaisuuttamme erilaisena ruoan tuottajana mitä koskaan. Ajattele jos voisit itse kasvattaa solusta ruokasi säiliössä omalla keittiön pöydälläsi.

Avainsanat

Virta

lauantai 27. toukokuuta 2017

Tiina Vuorenpää uusi aineisto lisätty
27.5.2017 21:30