10.4.2014 Valmenna itsesi onnistumaan

Pia Paakki

Keskusteluseminaari Ben Furmanin ja Mika D. Rubanovitschin johdolla, jossa Ben ja Ruben kävivät vuoropuhelua siitä, miten olla hyvä sisäinen valmentaja. Raamit luodaan viiden perusajatuksen ympärille

1. Suunnittele miten juhlistat tavoitteesi saavuttamista taustajoukkojesi kanssa.(Perhe, työyhteisö seura, yms.)
Juhlistamisen ajatuksessa tärkeää on kiitollisuuden osoittaminen ja tunnustuksen antaminen. Samoin arjessa tärkeää on hyvästä työstä kiittäminen

2. Johda itseäsi
Tee tavoitteestasi julkinen asia ja TOIMI!
Kun kannustusjoukot ovat tietoisia tavoitteestasi, se kannustaa jatkamaan vaikeissakin tilanteissa, koska emme halua pettää luottamjusta tai tuottaa pettymystä --> kun tiedämme toistemme tavoitteet, voimme kannustaa toisiamme, edistää joukkohenkeä.
Kun näemme, mitä hyötyä positiivisesta tekemisestä on (syy-seuraus-suhde), se luo ympäristöön positiivista energiaa, ihmiset assosioivat sinut positiivisiin asioihin, siis korosta hyviä asioita ja tuo hyödyt esille.

3. Kerro taustajoukoillesi miten sinua tulee kannustaa kun lipsut
Mieti, millä rakentavalla tavalla voit sanoa kehitettävistä asioista. Suunnitellaan kuka sanoo ja miten. Voidaan yhdessä sopia esimerkiksi muistuttamisen mallista. Lipsumista tapahtuu usein silloin, kun oma ajankäyttö alkaa lipsua.

4. Auta toista ihmistä saavuttamaan vastaavanlainen tavoite
Monesti kun itse saavuttaa omat tavoitteensa, voimistaa se myös muiden auttamisen tarvetta, joka on ihmisessä luontaisesti sisällä. Onnistumisen ja hyväksymisen ilmapiiri kannustaa siihen.
Auttaessa toista, syvennetään myös omaa osaamista. Mentoroinnissa pitää myös muistaa rajat: jossain vaiheessa tulee höllätä otetta, luottaa toisen osaamiseen, ei saa tulla liian riippuvaiseksi toisten valmentamisesta

5. Selätä stressi!
Kaikilla on jonkinlaista stressiä mutta sen määrä ja rytmitys on tärkeää ymmärtää ja se pätee kaikilla osa-alueilla kuten työ, vapaa-aika, liikunta ym.
Mieti aikaresursseja, suunnittele työ ja vapaa-ajan rytmi ja mieti minkälainen sisältö parantaa elämän laatua. Monesti ihminen tietää, että toimintamalli on väärä mutta sen muuttaminen ei onnistu. Oma sisäinen valmentaja saa meissä syyllisyyden tunteita aikaiseksi.

Fantasioi, muodosta mielikuvia uudesta toimintamallista!

Kaikki esille tulleet keinot ovat hyviä perustaitoja esimiehille ja johtajille. Ne ovat niin yksinkertaisia faktoja, että sen takia luultavasti ne usein unohdetaan kaiken kiireen ja stressin keskellä. Tällaisen muistilistan voisi laittaa yritysten taukohuoneisiin ja johdon tiloihin muistuttamaan asioista ja niitä tulisi käsitellä säännöllisesti henkilökunnan kanssa.


Tapahtuman tiedot
Tapahtuma
Kuka järjesti?

Johtajatiimi.com


Sisältö ja ajatukset
Arviointi (1-5)
5

Virta

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Pia Paakki uusi aineisto lisätty
28.5.2014 23:10